Devlet Personel Başkanlığı ve e-devlet üzerinden ilan edilmiş olan tercih robotu aracılığı ile adaylar hangi kadrolar için müracaat edebileceklerini kontrol edebilmektedir. İşin Olsa ekibi olarak sizlere tüm kadroları çıkartarak KPSS 2017/1 merkezi atamaları hakkında bilgiler vermeye devam ediyoruz.

Bilindiği üzere Türkiye geneli belediyelere toplam 355 kişilik zabıta memuru ve 211 kişilik itfaiye eri alımı yapılacak. Zabıta memuru ve itfaiye eri alımı şartında 30 yaşını doldurmamış olmak şartı yer almaktaydı. Bu şarttan dolayı adayların büyük tepkisi sürerken Devlet Personel Başkanlığından yaş şartı hakkında üzücü haber geldi.

ADAYLARI ÜZEN AÇIKLAMA

İşin Olsa aracılığı ile bizlere ulaşan adayların seslerinin duyurulması için zabıta alımında yaş şartının esnetilmesi talebini içeren haberimizi kamuoyu ile paylaşmıştık. Ancak Devlet Personel Başkanlığı yaş şartı hakkında üzücü haber yayımladı.

Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile yapılan duyuruda görevin iyi yapılması, görevi yürütecek personelin özellikleri açısından yaş şartının 30 yaşını doldurmamış olmak ibaresinin yer almasının pozisyon için iyi olacağı ve bu sebepten dolayı itfaiye eri alımı, zabıta memuru alımı için niteliklerde 30 yaşını doldurmamış olmak şartının belirtildiği açıklandı.

Devlet Personel Başkanlığı ile yapılan duyuru da itfaiye eri alımı ve zabıta eri alımında 30 yaşını doldurmamış olmak şartının kaldırılmayacağı öğrenildi.

TÜM KADRO DAĞILIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim