Son günlerde yaşanan domuz gribi vakasına bu seferde Manisa'da rastlandı. Manisa'da 53 yaşındaki Meral Kaçira ile 4 yaşındaki bir kız çocuğu hayatını kaybetti.

Manisa'da 53 yaşındaki Meral Kaçira ile Konya'da 4 yaşındaki bir kız çocuğu domuz gribi nedeni ile yaşamını yitirdi.
Manisa Sağlık İl Müdürü Metin Kaplan, yüksek ateşle hastareye kaldırılan 53 yaşındaki Meral Kaçira`da domuz gribi virüsü tespit edildiğini doğruladı.

Kaplan, `Manisa Salihli Devlet Hastanesi`ne 3 Ocak tarihinde KOAH, diyabet ve morbid obez bir bayan hasta solunum sıkıntısı nedeniyle göğüs hastalıklarında tedavi altına alınıyor. 6 Ocak tarihinde şikayetleri arttığından yoğun bakımda takip ediliyor. 7 Ocak`ta ise daha donanımlı bir yoğun bakım için Manisa Devlet Hastanesi`ne sevk ediliyor. Maalesef hayatını kaybediyor. Yaptığımız değerlendirme ve incelemelerde H1N1 virüsü olduğu tespit edildi. Fakat H1N1 virüsü için risk grubu olan bir hastamız. Aynı zamanda KOAH ve diyabeti var. Bunun dışında herhangi bir ciddi salgın durumu mevcut değil` dedi.

TOPRAĞA VERİLDİ

Yaşamını yitiren Meral Kaçira, Alaşehir`in Tepeköy Mahallesi Camisi`nde ikindide kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

KONYA’DA 4 YAŞINDAKİ ÇOCUK DOMUZ GRİBİNDEN ÖLDÜ

Konya’da yüksek ateş ve kusma şikayeti üzerine hastaneye kaldırılan 4 yaşındaki Hasan Tozoğlu, yaşamını yitirdi. Doktorlar, çocuğun `domuz gribinden (H1N1) öldüğü` tanısını koyerken, kesin ölüm nedeninin otopsi sonucu netlik kazanacağı belirtildi.

Hasan Tozoğlu, geçen pazartesi günü yüksek ateş ve kusma şikayeti üzerine ailesi tarafından Beyhekim Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Tozoğlu, daha sonra kapsamlı bir tedavi için Meram Tıp Fakültesi`nin Çocuk Acil Servisi`ne sevk edildi. Burada tedavi altına alınan minik Hasan, yapılan tüm müdahaleye rağmen dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. Doktorlar, domuz gribinden öldüğü tanısını koyerken, kesin ölem nedeninin alınan doku parçalarının adli tıp kurumunda incenlendikten sonra netlik kazanacağı belirtildi.

17 yaşlarında bir gencin de, yine aynı hastanede tedavi altında iken domuz gribinden öldüğü üzerine duruluyor. DHA