Diyanet İşleri Başkan Ali Erbaş bu yıl sonuna kadar 9 bin 500 personel alımı yapılacağını dile getrdi. Geçtiğimiz günlerde de duyurusu yapılan ilan henüz yayımlanmadı ancak bu yıl içerisinde yayımlanması beklenmektedir. Daha önceden de yapılan duyuruya deyinecek olursa ilan hakkında detaylar şöyle olacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı İlgili 9 bin 500 kamu personeli alım ilanına, Lise mezunları, Önlisans mezunları ve lisans mezunları başvuru yapabiecektir. Buna göre adaylardan, lisans mezunları için KPSSP124, önlisans mezunları için KPSSP123, orta öğretim mezunları için KPSSP122 puan türlerinden puan almış olmak şartı aranacaktır. Söz konusu ilan henüz ilan edilmemiş olup yakın zamanda ilan edileceği belirtişmir.

Diyanetin geçtiğimi günlerde yaptığı duyuruya göre; 

Başkanlığımıza ait 4-B sözleşmeli Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyımpozisyonlarında KPSS puan sıralaması esas alınarak yapılacak sınav sonucuna göre toplam 9.500 sözleşmeli personel istihdam edilmesi planlanmaktadır.

Başvurularda KPSS puan türlerinden; lisans mezunları için KPSSP124, önlisans mezunları için KPSSP123, orta öğretim mezunları için KPSSP122 esas alınacaktır.

Sözleşmeli personel alımına ilişkin diğer hususlar Başkanlığımızca daha sonra ilan edilecektir.

İlgililere duyurulur.

Şeklinde açıklama gelmişti. İlgili ilan henüz yayımlanmadı ancak, TRT haberin canlı konuğu olan Diyanet İşleri Başkan Ali Erbaş sınavın aralık ayında olacağını belirtti. Konuşmalarında ise, Bu yılın sonuna doğru 9 bin 500 alacağız inşallah. Bunun 6 bini imam 3 bini Kuran kursu öğretmeni 500'ü de müezzin olacak. Bu yılın sonuna doğru bir sınavımız var, din hizmetlerinde seviye belirleme sınavı. İlahiyat fakültesi ya da imam hatiplerimizden, ön lisanstan, yeni mezun olmuş kardeşlerimizde de en azından bir fırsat tanıyalım diye o sınavımız Aralık ayında yapacağız. O sınavdan sonra alımlara başlayacağız inşallah." Diye dile geitrdi.

İLAN YAYIMLANDIĞINDA HABERDAR OLMA:

Söz konusu Diyanet İşleri Başkanlığı ilanı yayımlandığında haberdar olmak istiyorsanız İşin Olsa mobil uygulamasını telefonunuza indirerek ilandan haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim