Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden son dakika açıklaması yapıldı. Bilindiği gibi 2017 yılının son aylarında Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çalışmalarıyla yasal düzenlemeye kavuşan kamudaki taşeron firmaların kaldırılarak, işçilerin devlet kadrosuna alınacaklar. Adaylar 2 ocak itibari ile kurumlara başvuru yaptılar. İşin olsa ekibi olarak bakanlıkların ve kurumların sınav sonuçlarını ziyaretçilerimize paylaşmaya devam ediyoruz.

Devlet Personel Başkanlığında çalışan hizmet alım sözleşmesi kapsamında görev yapan taşeron işçilerde  kadroya geçiş için başvuruların ardından sınava alındılar. Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yayımladığı takvime göre 3 Nisan itibari ile geçişin tamamlanması bekleniyor. 

DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI TAŞERON SINAV SONUCU

DPB taşeron kadro sınavı sonuçlarının değerlendirme aşamasının tamamlandığı açıklandı. Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklamada hizmet sözleşmesi kapsamında çalışan işçilerin sürekli işçi statüsüne kadrolara atanmasına ilişkin sözlü sınav sonuçlarının başkanlığın İntranet sayfasında adayların bilgisine sunulduğu belirtildi. Ayrıca yapılan açıklamada ne kadar personel sınavdan başarılı olduğuna ilişkin bir açıklama yapılmadı. Adaylar Intranet panolarından sonuçları öğrenebilecekler.