Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin yapmış olduğu lisans, önlisans ve ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları açıklandı. Adaylar şimdi merkezi yerleştirme atamaları hakkında bilgi almaya ve atamaların ne zaman yapılacağına dair duyuru yayımlanmasını beklemeye başladı. Bilindiği gibi Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığının yaptığı açıklama ve ÖSYM'nin sitesinde ki takvime göre 2016/2 KPSS merkezi yerleştirme atamaları 21 Aralık - 30 Aralık 2016 tarihinde yapılacak. Adaylar bu tarihler arasında onay ücretlerini ödeyerek açılmış olan kadrolara başvuru yapabilecek olup başvuruların sona ermesinden birkaç hafta veya gün sonra atama sonuçlarının açıklanması ve yerleştirme işlemlerinin yapılması beklenmektedir.

DPB Uyarı Yaptı

Merkezi yerleştirme atamalarına az bir süre kala Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı önemli bir duyuru yayımladı. Buna göre bazı dolandırıcıların adaylardan para alarak onları kadrolara yerleştireceklerine dair duyumların alındığı ve sahte yerleştirme belgelerinin hazırlanacağına dair bilgilerin deşifre edildiği ortaya çıktı.

Merkezi atamaların ÖSYM'nin internet sitesi aracılığı ile yapıldığını belirten DPB, dolandırıcılara kesinlikle inanılmaması gerektiği ve onlara para vererek memur olma hayali olan adayların sahte yerleştirme belgeleri yaptırmamaları gerektiği ya da istedikleri kadrolara bu şekilde yerleşebilecekleri ümitlerinin olmaması gerektiği duyuruldu. Adaylar 21 Aralık 2016 tarihi ile merkezi yerleştirme atamasında bulunabilir bu gibi dolandırıcılara itibar edilmemesi gerekiyor.