Bakan Müezzinoğlu, milyonlarca memuru yakından ilgilendiren devlet memurluğu kanunu hakkında açıklamalarda bulundu. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik yapılacağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu tarafından açıklandı.

FETÖ tarafından kalkışılan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından en çok ihraç devlet memurlarından yapılmıştı. Darbe girişiminin etkileri hala geçmedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu bugün yaptığı açıklama ile 657 sayılı devlet memurluğu kanununda değişiklikler yapılacağını duyurdu.  Müezzinoğlu yaptığı açıklamada devlet memurlarının dokunulmazlığı hususunda  bir takım değişiklikler yapılacağını ve artık kamu çalışanlarının ayrıcalığı olmayacağını duyurdu.

Çalışma hayatında devlet memurlarının kanunla güvence altına alındığını belirten Müezzinoğlu, kamu çalışanlarının artık ayrıcalıklı olmayacağını, ancak bunun memurlara hiçbir güvence verilmeyeceği anlamına da gelmediğini söyledi. Sistemin sürdürülebilirliğinin daha da zorlaşmaması gerektiğini belirten Müezzinoğlu, kısa süre içerisinde gelebilecek olan değişikliklerin de sinyalini verdi. Ancak devlet memurları kanununda nelerin değişeceği ve bu değişikliklerin memurları nasıl etkileyeceği konusunda herhangi bir bilgi vermedi. Şimdi memurlar merak içerisinde kanunda yapılacak olan değişiklikleri bekliyor.

Bakan Müezzinoğlu, açıklamasında kadın istihdamı konusuna da değindi. Her yıl kadın istihdamının arttığını belirten Müezzinoğlu, ilerleyen yıllarda kadın istihdamının daha da ileri seviyelere taşınacağını dile getirdi. Yatırımın ve yatırımcıların da ilerleyen yıllarda artış göstereceğini belirten Bakan Müezzinoğlu, girişimcinin ilerleyen yıllarda daha da fazla olması gerektiğine dikkat çekti.
 
Editör: TE Bilisim