Trabzon'da Sandık görevlisi  görevden alındı. Başkalarının yerine oy kullandığı tespit edilen sandık görevlisi yakalandı ve sandık görevlisi hakkında hemen soruşturma başlatıldı.


26. dönem milletvekillerinin belirleneceği genel seçimlerde skandal haberleri de gelmeye devam ediyor. Trabzon’da 1119 No’lu sandıkta görev yapan sandık görevlisi A.G., 3 kişinin yerine oy kullanınca yakalandı. A.G. hakkında tutanak tutuldu ve görevden alındı.

3 KEZ OY KULLANAN SANDIK GÖREVLİSİ YAKALANDI

Trabzon’un Çukurçayır Mahallesi’ndeki Çukurçayır Ortaokulu’nda sandık görevlisi olarak görevli A.G.’nin, 1119 nolu sandıkta, 3 kişinin yerine oy kullandığı tespit edildi. Diğer sandık görevlilerinin dikkatiyle ortaya çıkan olayın ardından A.G. görevden alındı, hakkında da tutanak tutuldu ve soruşturma başlatıldı.

SANDIĞA GEÇ GİTTİLER

Oy verme işlemi saat 07.00’da başlamasına rağmen Trabzonlular’ın özelikle saat 08.00’den sonra sandıklara gitmeye başlamaları dikkat çekti. Bazı sandık görevlileri, seçmenlerin önemli bölümünün oy kullanma işleminin saat 07.00′de başladığını ve saat 16.00′da da biteceğini bilmediklerini söyledi. 2014 sandıkta 560 bin 949 seçmenin oy kullanacağı Trabzon’da saatler geçtikçe oy vermek için sandıklara gidenlerin sayısında artış kaydedildi.