Başbakan Davutoğlu, katıldığı Hak-İŞ Genel Kurulu'na konuşma yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gündem maddesi terör ve işçiler oldu. Başbakan Davutoğlu, işçiler için flaş açıklamalar yaptı, eli silahlı terör örgütü PKK' militanlarına da göndermede bulunarak içlerinde bir kişi dahi kalana kadar yapılan operasyonlar devam edecek dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HAK-İŞ Genel Kurulu'nda konuştu. Davutoğlu, "Nerede bi zalim varsa onun tepesinde olacağız. Ülkemiz hangi zorluklarla karşılaşırsa karşılaşsın, kardeşliğimizi koruyacağız. " dedi.
Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Bir kaç gün önce Van'daydım. Oradaki kardeşlerimle kucaklaştım. Çok kısa bir sürede Van'da 17 bin konut inşa ettik. Nerede bi zalim varsa onun tepesinde olacağız. Ülkemiz hangi zorluklarla karşılaşırsa karşılaşsın, kardeşliğimizi koruyacağız. 

"KARDEŞLİĞİMİZİ KORUYACAĞIZ"

Milli birliğimizi kardeşliğimizi koruyacağız. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin. Son aylarda kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Son bir terörist kalana kadar buradan bir kez daha iletmek istiyorum. Türkiye'de son bir terörist kalana kadar, yok edilene kadar, terörle mücadelenin süreceğini buradan söylemek istiyorum. Terör her ne suretle olursa olsun, mutlaka bitecektir.

Emek ve sermayenin karşı karşıya getirildiği o yıllardan bu güne HAK-İŞ büyük işler ve değerler üretti. Adalet ve özgürlüklerden yana oldu. Kültürel hayatı doğrudan etkiledi.

"HAK İŞ ÖZGÜRLÜĞÜN YILMAZ SAVUNUCUSU OLDU"

Sadece işçi haklarıyla sınırlı kalmayan HAK İŞ hak ve özgürlüklerin yılmaz savunucusu oldu. HAK İŞ tarihinde bir çok mücadele hikayesi var. Bunlar bir yana 28 Şubat'ta verdiği mücadele ble takdire şayandır. Tabelalarında sivil toplum kuruluşu yazan bir çok örgüt kapalı kapılar arasında çeteleşirken HAK İş meydanlarda hakkını arıyordu. Yerli olmaya milli olmaya savaş açıldığı dönemde milli olmanın yerli olmanın savaşını verdi HAK İŞ.

"YENİ BİR ŞEY SÖYLEMEK LAZIMDI"

Ücret sendikacılığına pirim vermedi. Alın terinin karşılığını çetin pazarlıklarla elde etti. Her zaman yapıcı oldu hiçbir zaman kutuplaştırıcı olmadı. Kurumsal menfaati toplumsal menfaatin önüne koymadı. Biz AK Parti olarak siyaset sahnesine çıkınca aynen HAK İŞ gibi yepyeni bir zihniyetle ortaya çıktık. Yeni bir şey söyleme lazımdı söylemek yetmez gereğini yapmak lazımdı. IMF'den alınan parayla maaşların ödendiği bir türkiye vardı. İşçinn emeklnin süründüğü esnafın yazar kasa fırlattığı bir Türkiye vardı Biz geldiğimizde.

"DÜNYA BÜYÜRKEN BİZ KÜÇÜLÜYORDUK"

90'lı yıllarda dünya büyürken biz küçülüyorduk 2001'de sokaklar işsizlerle doluydu. Emeğe saygı duymayan bir iktidar vardı o zamanlar. Bu tablo sürdürülemez bir tabloydu. Milletimiz bulduğu ilk fırsatta bu insanları tarihe gömerek çalışkan AK PArti üyelerini iktidara getirdi. 3 bin dolardan aldığımız milli geliri 10 bin dolara çıkardık. Hayat biçimi üzerindeki yasakları elimizin tersiyle ittik. İşkenceyitelaffuz edilemez hale getirdik. Siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştırık. Bütün illerimizi üniversiteye kavuşturduk.

MİLLİ GELİR 800 MİLYAR DOLAR OLDU

230 milyar dolardan aldığımız milli geliri 800 milyar dolara çıkardık. Sanayi üretiminde olumlu gelişmeler yaşandı. 2002'de merkezi yönetim harcamalarının yarısı faize gidiyordu bugün bu oran yüzde 11 lere güştü. Yüzde 35'lerde aldığımız enflasyon oranını tek haneli rakamlara düşürdük IMF'den alınan 23 milyar dolar borcu ödeyip üstüne borç verdik. Dünyanın en çok dış yardım yapan ülkesi olduk.

TERÖRİSTLERİ ÜZERİMİZE SALDILAR

7 Haziran'dan sonra hayallere kapılan çevreler bazı oyunlar oynamaya başladılar. Bunların en kullanışları aleti de terördür. Bunlar yine terör kartına sarıldılar. Hepsini üstümüze saldılar. Kahraman güvenlik görevlilerimizi şehit ettiler.

Editör: TE Bilisim