Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimi başlarken, 24 Haziran gününde bazı yasaklar ortaya koyuldu. Sandığa giden Türkiye, 24 Haziran'da belli kısıtlamalarla karşı karşıya kalacak. Bu kısıtlamalar içerisinde saat 06.00'dan 24.00'e kadar alkollü içki satılmayacak, eğlence yerlerinin oy verme sürecine kapalı olması, içkili yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesinin yasak olacağı, eğlence yerlerde sadece lokantalarda yemek verilmesinin yer aldığı görülmektedir. Bununla birlikte, çay bahçelerinde de oturamayacaksınız. Çünkü çay bahçeleri de, 24 Haziran'da tamamen kapalı olacaklar.

Seçim Günü Düğün Yapabilir miyim?

24 Haziran Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçiminde, oy kullanma işlemlerinin bitmesinin ardından düğün yapabilirsiniz. Oy kullanma işlemleri ise saat 18.00'da sona ermektedir. Ancak gün boyunca yasaklı olan alkollü içki satışında olduğu gibi, 24 Haziran'daki düğünlerde alkollü içki servisi yapılmadan düğünler yapabilirsiniz.

Türkiye'de 24 Haziran'da, emniyet ve asayişi korumayla görevli olan kişilerin dışında, diğer bireylerin silah taşımaları da yasaktır. Seçime ilişkin yayınlar ise 18.00'dan sonra başlayabilecek. Radyolar ve her türlü yayın organlarında, saat 18.00'a kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili tahmin, haber veya herhangi bir yorum yapılamayacak.