Türkiye'in her ilinde binlerce farklı noktalar oluşturuldu ve 60 milyona yakın seçmen oylarını kullandı. Öyle ki herkesin gözü Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarındadır. Bilindiği üzere Türkiye için yeni bir dönem başlıyor Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelerek bundan sonra Türkiye bir Başkan eşliğinde yönetilecektir. Seçmenler Cumhurbaşkanlığı seçiminde Muharrem İnce, Meral Akşener, Recep Tayyip Erdoğan, Selahattin Demirataş, Temel Karamollaoğlu ve Doğu Perinçek için oylarını kullandı.

Türkiye geneli sandıklar saat 08.00 itibari ile kuruldu ve 17.00 itibari ile kapatıldı. Bu saatten sonra kimsenin oy kullanmasına izin verilmedi oy sayımını izlemek isteyenler içeri alındı yoğun güvenlik önlemleri altında seçim sonuçları sayılmaya başlandı. Buna göre gözetmenler, YSK görevlileri ve parti yetkilileri tarafından kontrol edilerek tüm sonuçlar sayılmaya devam ederken sayılan sandıklar kurumlara koruma eşliğinde götürülüyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARINDA SON DURUM NEDİR?

Seçmenler Muharrem İnce, Meral Akşener, Recep Tayyip Erdoğan, Selahattin Demirataş, Temel Karamollaoğlu ve Doğu Perinçek adaylarından istediği için oyunu kullandı. Peki Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarında son durum nedir, anlık olarak İşin Olsa ekibi olarak sizler için Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını aktarmaya devam ediyoruz. Elimize son bilgiler geçmeye başladı hemen aşağı bölümden adayların karşılarında görülen yüzdelik oy durumları ile kimin yüzde kaç oy aldığını görebileceksiniz.

Oy Pusulası Sırası İle

Muharrem İnce:
Meral Akşener:
Recep Tayyip Erdoğan:
Selahattin Demirataş:
Temel Karamollaoğlu:
Doğu Perinçek

YASAĞIN KALKMASI İLE AÇIKLAYACAĞIZ.