Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile yapılan duyuru ile İstanbul Valiliği ve Kaymakamlıkları için 700 bekçi alımı yapılacağı belirtilmişti. Lise mezunu adaylarının başvuru yaptığı bu ilana oldukça yoğun rağbet gösterildi.

Şu anda kamuda toplam 5 bin 392 bekçi olduğu bilinmekte olup bekçi sayısının artırılması tahmin edilmekteydi. İllerin Valiliklerinden yapılan açıklamalar ile bekçi alımları kamuoyuna duyurulurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeleyici bir haber vererek 7 bin bekçi alımı talimatını verdiğini duyurdu.

ALIMLAR HANGİ İLLER İÇİN YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7 bin bekçi alımı talimatını verdiği duyurdu. Peki alımlar hangi iller için yapılacak?
Buna göre 7 bin bekçi alımının ilk olarak İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay şehirleri için yapılacağı bilinmektedir. Ancak daha sonrasında yurt geneli alımlarında olması bekleniyor.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU BEKÇİ ALIMLARI

Yukarıda belirtilmiş olan 6 şehirden hariç olmak üzere Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri içinde bekçi alımlarının yapılması bekleniyor.
Buna göre Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Şanlıurfa ve Şırnak illeri içinde yakın zamanda alımların yapılaması bekleniyor.

MART AYINDA ALIMLAR BAŞLAR MI

Bekçi alım ilanları Mart ayında başlar mı? 7 bin bekçi alımı hakkında henüz ne zaman alımların yapılacağı bilinmiyor. Ancak Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde görev yapmak üzere bekçi alım ilanları Valilikler aracılığı ile Mart ayı içerisinde duyurulabilir. Aranan şartlarda da değişiklikler bulunacaktır.