Son günlerde kamuoyunda paylaşılan 30 il büyükşehir olacak haberlerinden sonra gündeme bomba bir iddia daha düştü. Buna göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimat verdi. Bu talimata göre Türkiye geneli 51 il bütünşehir olacak. Peki bu bütünşehir ne demek?

Sosyal medya aracılığı ile pek çok kişi bütünşehir'in yanlış yazıldığı büyük şehir denilmek istendiğini düşünmektedir. Fakat durum gerçekten böyle. Buna göre Türkiye geneli 51 farklı ilin bütünşehir olması beklenmektedir. Peki bütün şehir nedir?

BÜTÜNŞEHİR NE DEMEK

Türkiye genel, 51 farklı şehrin bütünşehir olacağı ifade edildi. Peki şimdi gelelim en önemli konumuza bütün şehir nedir?

Bütünşehir yönetimi büyük şehire benzer olacak. Buna göre belde belediyeler kapatılacak, köyler olmayacak ve tamamı mahallelere dönüştürülecek bütünşehir'in imar yetkileri, itfaiye ve zabıta hizmetleri büyük şehirlere bağlı kalacak. Bütünşehirlerin getirilmesinde ki esas amacın il ve ilçe belediyeleri arasında yaşanmakta olan iletişim sorunlarının önüne geçilmesi olarak belirtildi.

BÜTÜNŞEHİRLER BÜYÜKŞEHİRLERE Mİ BAĞLI OLACAK?

Bütünşehirlerin imar yetkileri, itfaiye ve zabıta hizmetlerinin büyük şehirlere bağlı olması bekleniyor. Tabi konu hakkında henüz detaylar mevcut değil ancak iddia edildiği gibi bütünşehirler büyükşehirlere bağlı olursa örneğin Burdur Belediyesi bütün şehir olacak ve imar yetkileri, itfaiye ve zabıta hizmetlerinin Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlanması bekleniyor. Tabi bu konu hakkında henüz detaylar ortaya çıkmadı.

51 BÜTÜNŞEHİR OLACAK İL LİSTESİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim