Ülkemizde bilindiği üzere iç ve dış olmak üzere operasyonlar son hız devam etmektedir. Profesyonel orduya geçiş sürecinin de hızlandırıldığının görüldüğü şu sıralarda çok sayıda kişi bedelli askerlik için müjde bekliyor ve hükümetin bedelli askerliği çıkartmasını talep ediyor.

Bilindiği üzere geçtiğimiz senelerde bedelli askerlik çıkartılmış ve bu bedelli askerlik de 18 bin lira ücretini ödeyen kişiler askere gitmemişti tabi parayı yatırabilmek için kişinin belli bir yaştan büyük olması gerekmekteydi. Ancak bu bir kanun olarak çıkartılmadı ve geçici bir süre olarak yapıldı yani şu anda bedelli askerlik bulunmuyor. Bedelli askerlik çıkacak mı? sorularının yanıtları beklenirken bugün Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın Beştepe'de basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve bedelli askerlik açıklaması da yaptı.

GÜNDEMİMİZDE BULUNMUYOR!

Bedelli askerlik hakkında özellikle sosyal medya araçları ile bedelli askerliğin çıkacağına yönelik yanlış haberler yapılıyor ancak hükümetin bu konuda tavrı uzun süredir net ve bugün yapılan açıklamada da halen hükümetin tavrının değişmediği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın basın mensuplarına yaptığı açıklama da gündemlerinde bedelli askerliğin olmadığını duyurdu.

Buna göre hükümet bedelli askerliğin çıkmayacağını ancak operasyonların sona ermesi ve Türkiye'nin tekrar huzura kavuşmasından sonra bu sürecin tartışılabileceği belirtilmişti.

Editör: TE Bilisim