Bilindiği gibi ülkemizde işsizlik artması ile Türkiye İş Kurumu ve Hükümet çalışmalara başlayarak ilk olarak işsizlik rakamını %12.1 seviyelerinden tek haneli seviyesine kadar indirmeye çalışıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında istihdam seferberliği ilan etmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın istihdam seferberliği ilan etmesi ile pek çok kuruluş kendi bünyelerinde istidam etmek üzere personel alımı yapacaklarını duyurdu. Yapılan bu duyurulan gerçekten gerçekleştirilip gerçekleştirilemeceği konusunda pek çok kişi açıklama beklerken müjdeli haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

Sözlerini Gerçekleştirmeyenleri Tüm Ülkeye İfşa Edeceğim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan istihdam seferberliği hakkında açıklama yaparken Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinin de bu seferberliğe 15 bin ek istihdam sözü ile katıldığını belirtti.

Yine istihdam seferberliği verip personel alımı yapmayan kuruluşlar için de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu kuruluşları hepsini tüm ülkeye ifşa edeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın böyle bir açıklama yapması üzerine istihdam seferberliğine katılarak personel alımı yapmayacak kuruluş olmayacağı tahmin edilmektedir. Pek çok kuruluşun bu sözleri yerine getirmesi ve çalışmaların olumlu gitmesi ile 2 milyon adaya daha iş bulunması ile işsizlik rakamı tek haneli rakama kadar düşürülecektir. Bundan sonra ki çalışmalar ise kayıt dışı istihdam için yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim