Cumhurbaşkanı Erdoğan Bank Asya Konusunda Açıklama Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan, bir televizyon programında gündeme dair açıklamalar yaptı. Kendisine yöneltilen "Bank Asya'ya TMSF el koydu. Bu da Paralel Yapı'lanmanın finans kaynaklarına yönelik bir mücadelenin ayağı mı" sorusuna yanıt veren Erdoğan, elbette bu sürecin en önemli ayalarından bir tanesi yanıtını verdi.

Bu konuda Erdoğan şu açıklamalarda bulundu: “şimdi nasıl bu finansal sektörde meşru olmayan yollarla para toplandığı ve bu sektörün nasıl ayakta kaldığı ortaya çıktı. Aynı zamanda suistimaller de ortaya çıktı. En sonunda da BDDK, TMSF'nin teftiş raporları neticesinde kararını verdi. Bu kararın sonucunda da Bank Asya TMSF’ye devredildi. 1,5 yıl boyunca işleyen bir süreç oldu. Bu eğer hukuk dışı yapılsaydı zaten 1,5 yıl önce hemen anında el konulurdu ama bir hukuki süreç takip ediliyor ve bu hukuki süreçte de en sonunda buraya gelindi. Artık bundan sonraki süreci TMSF bu olayı yönetiyor” dedi.

Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Döviz fiyatlarının artmasının etkisiyle ilgili soru da soruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu soruya, “eğer fazla bir etkisi olsaydı ortaya bütçe fazlası çıkmazdı” cevabını verdi. Seçimde olmamıza rağmen bütçe fazlası var diyen Erdoğan, bunun güzel bir gelişme olduğunu söyledi. Şu anda kurda normalleşme sürecine girildiğine dikkat çeken Erdoğan, muhalefetin hükümeti eleştirirken ülkenin kaybetmesini göze alması değil bu ülkenin nasıl kazanacığını düşünerek yapması gerektiğini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim