Seçim öncesi en büyük vaatlerden biride bedelli askerliktir. On binlerce kişi erken seçim kararının alınmasından sonra bedelli askerlik ile ilgili açıklama yapılmasını bekliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bedelli askerlik ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Merkez Karar Yürütme Kurulu’nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a erken seçim kararı ile beraber bedellik askerlik konusunda taleplerin çoğaldığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim arifesinde bu konuları konuşmanın doğru olmayacağı açıklamasını yaptı.

Açıklamasının devamında ise milletvekillerine seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden milletvekili adayı olmak isteyenlerin, kimseden işaret beklememesini ve bu konuda kararı kendilerinin alması gerektiğini belirtti.

Geçmiş Yıllarda Çıkan Bedellik Askerlik Uygulamaları

Türkiye’de bedelli askerlik en son 2014 senesinde çıkarıldı. 35 bin lira gibi düşünülen bedelli askerlik ödeme tutarı daha sonra yapılan görüşmelerin ardından 18 bin liraya indirilmişti. Artan taleplerin devamında da yaş sınırında da değişiklik yapılarak 27 yaş ve üzeri askerliğini yapmayanlar yararlanmıştı.

Bundan önce 2011 yılında bedelli askerlik çıkarılmış ve bedeli 30 bin lira olarak kararlaştırılmıştı. Bu uygulamada da 30 yaş ve üzeri kişiler faydalanabilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MKYK toplantısında çeşitli açıklamalarda bulunarak bedelli askerlik konusunun, erken seçim arifesinde konuşulmasının doğru olmadığını belirtti. Ancak artan taleplere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şu ana kadar hep olumlu geri dönüş yapması ise bedelli askerlik bekleyenlerin en büyük umudu.