24 Haziran erken seçim öncesi tüm Cumhurbaşkanı adayları, siyasi parti liderleri ve milletvekilleri Türkiye geneli seçim çalışmalarına başladı. Son günlerde sıklıkla gündeme gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim çalışmaları kamuoyuna geniş yankılar uyandırmaya devam ederken bugün Cumhurbaşkanı Hatay'a gelerek burada miting düzenledi.

Hatay'da konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 16 yılda 27.5 katrilyonluk yatırımın Hatay ili için yapıldığını 7 bin 215 yeni derslik kazandırıldığını ve şu an 25 bin kapasiteli stadyumun da yapıldığını vurgulayarak laflar ile değil icraatlar ile geldiklerini belirterek. Millet kıraathanelerinin kurulacağını vurguladı. Peki miller kıraathanesi nedir? Ne işe yarar?

MİLLET KIRAATHANESİ NEDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatay mitinginde millet kıraathaneleri kurulacak sözünün ardından çok sayıda kişi millet kıraathanesinin ne olduğunu aramaya başladı. Peki millet kıraathanesi nedir? Buna göre bu kıraathaneler alışkın olunan okey, iskambil oynanılan kahve tarzı değil kütüphane tarzında olacak. Yaş sınırı olmadan herkesin girebileceği bu kıraathaneler de her taraf kitaplar ile donatılacak, millet kıraathanelerine gelen kişiler içeride çay, kahve, kekini alabilecek. Tabi millet kıraathanelerinin ne zaman kurulacağı, ne zamana kadar yaygınlaştırılacağı bilinmiyor ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kütüphanelerin yaygınlaştırılacağını duyurmuştu. Millet kıraathaneleri ile kütüphaneler yaygınlaştırılmış olunacak.