Bilindiği üzere Emniyet Genel Müdürlüğünün açık pozisyonlarına göre Maliye Bakanlığı polis alımına onay vermekte ve ilan Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna duyurulmaktadır. Öğrencilerin mezuniyetlerine göre PAEM, PMYO ve POMEM kurumlarına yerleştirilmektedir.

Şu anda en çok başvurular PMYO ve PAEM alımlarına yapılmaktadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Polis Amirleri Eğitim Merkezi ilanı bekleyen adaylara çok önemli bir haber verdi. Peki Cumhurbaşkanı tam olarak nasıl bir açıklama yaptı. Polis alımı ve komiser alımı hakkında ne gibi detaylar ortaya çıktı.

KOMİSER ALIMLARI YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama da yeni mezun olanlar dahil olmak üzere 17 - 25 Aralık sonrasında 8 bine yakın adayın PAEM'den mezun olduğu ve göreve başladığı belirtildi. Eskiden yıllık 500 civarı komiser yardımcısı alımlarının yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı şu anda yıllık 2 bin kişiye yakın öğrencinin mezun olduğu duyuruldu.

İhtiyaçların karşılana kadar komiser yardımcısı alımların yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sivilden komiser yardımcısı yetiştirme eğitimlerinin devam edeceğini müjdeledi. Buna göre Cumhurbaşkanı komiser yardımcısı alımlarının devam edeceğini müjdelenmiş oldu. Tabi yeni alımlar ne zaman yapılacak bilinmiyor ancak bir süre daha komiser yardımcısı alımları daha devam edecektir.

TÜM İLANLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim