24 Haziran erken seçimine günler kala tüm siyasi liderler ve Cumhurbaşkanı adayları meydanlarda mitingler yapmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öğretmen atamalarına yönelik yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Bilindiği üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir sene içerisinde 180 bin öğretmen ataması yapacaklarını ve öğretmen alımlarının giderek artırılacağını açıklamıştı. Bu açıklama üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öğretmen atamasına yönelik yaptığı açıklamayı eleştirdi.

"BİZ ALABİLECEĞİMİZİ SÖYLÜYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama da Kemal Kılıçdaroğlu'nun ancak ne kadar varsa gelin alırım dediğini kendilerinin ise alabilecekleri kadar alım yaptıklarını ve bu sene 20 bin yeni öğretmen ataması yapacaklarını müjdeledi. Buna göre geçtiğimiz aylarda 20 bin öğretmen atamasına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığınca ilan yayımlanmış ve adaylar başvurularını yapmıştı. Sözleşmeli atamadan hariç olmak üzere 5 bin ücretli öğretmen ataması da yapılacak olup bu adayların mülakatları tamamlanacak ve mülakatlarda başarılı olan öğretmen adayları 2018 - 2019 eğitim öğretim döneminden itibaren Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde göreve başlayacaktır.

Editör: TE Bilisim