İnternet üzerinden online çöpçatanlık yapan Ahley Madison kullanıcılarında kişi kişinin intihar ettğini açıkladı.Bilgisayar korsanları tarafından deşifre edilen kişilerden ikisi intihar etti.



30 milyondan fazla kullanıcıyı etkileyen hack skandalı iki kişinin intiharına sebep oldu.

Kanada polisi, iki kişinin intiharına, üyelik bilgilerinin deşifre olmasının neden olduğunu tahmin ettiklerini bildirdi.   

37 milyon üyenin bilgilerini çalan ve bir kısmını yayınlayan bilgisayar korsanlarıysa, site kapatılmadığı sürece bilgileri yayınlamayı sürdüreceklerini kaydediyor.

Dün bir kez daha harekete geçen siber korsanlar şirketin iç yazışmalarını kapsayan 20 GB'lık veriyi yayınlamış bu dosyanın içinde Ashley Madison CEO'su Noel Biderman'ın e-postaları da yer almıştı.  

Siber saldırının ardından bir açıklama yayınlayan ashleymadison.com'u da bünyesinde bulunduran Avid Life Media, konunun adli makamlara taşındığını belirtmişti. Ancak siber korsanlara karşı herhangi bir ilerlemenin sağlanıp saplanmadığına dair resmi bir açıklama henüz yapılmış değil.  

Öte yandan çöpçatanlık sitesi,  bilgisayar korsanlarını ele verecek kişilere yaklaşık 370 bin dolar ödül verileceğini açıkladı. 

NTV

Editör: TE Bilisim