Dört koldan abluka altına alınan terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlar devam diyor. Cizre'de günlerdir devam operasyonlar sabaha kadar devam etti. Çoğu iş yerlerinin kapalı olduğu Cizre'de halk, açık olan ekmek fırınlarına akın etti.

Terör örgütü PKK tarafından açılan hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılmasına yönelik operasyon yapılacağı gerekçesiyle dün akşam saatlerinden itibaren 2 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde silah ve patlama sesleri sabaha kadar susmadı.


EKMEK FIRINLARINA AKIN ETTİLER

Şırnak Valiliği tarafından dün saat 21.00'den itibaren Yafes ve Sur mahallelerinde uygulanmaya konulan sokağa çıkma yasağı devam ederken, iki mahallede silah ve patlama sesleri sabah saatlerine kadar sürdü. Özel Harekat timleri tarafından ablukaya alınan 2 mahalleye giriş çıkışlara izin verilmezken, yasağı uygulandığı mahallelerin yanından geçen uluslararası İpek Yolu dün akşam trafiğe kapatıldı. İpek yolu, bu sabah araçların konvoy halinde ve kontrollü geçmeleri için trafiğe açılırken, ilçede kepenklerin kapalı olduğu gözlendi. 

PKK'lılar, Nusaybin Caddesi'ni kontak anahtarlarını aldıkları TIR'lar ile barikat kurup kapatırken, polislerin PKK'lıların başka mahallelere girişini engellemek için her tarafta sıkı önlem aldığı görüldü.

Sur mahallesinin Çarkendal bölgesinde yoğunlaşan patlama ve silah sesleri aralıklarla sabaha kadar devam etti. Cizre'de sadece 2 fırının açık olduğu ve onların önünde uzun kuyruklar oluştuğu görüldü.

Editör: TE Bilisim