PKK'lı teröristlerin şehir merkezlerine yerleşmesi ile Cizre, Silopi, Şırnak Merkezi, Hakkari Yüksekova, Mardin Nusaybin gibi il ve ilçelerde operasyonlar başlatılmış ve binlerce terörist etkisiz hale getirilmişti. Cizre ve Yüksekova ilçeleri PKK'lı teröristlerin için oldukça fazla kullanılan bölgeler olduğu için buralarda daha fazla birliklerin olması gerektiği düşünüldü ve operasyonlar devam ederken Cizre ile Yüksekova'nın il olacağı, Şırnak ve Hakkari'nin ise ilçe olacağı belirtilmekteydi. Fakat Başbakan Ahmet Davutoğlu yerine Binalı Yldırım'ın koltuğa oturması farklı alanlarda çalışmaların yapılması derken bu konu hakkında açıklama gelmedi.

Şırnak ve Hakkari'nin Adı Değişecek

Bugün açıklanan son habere göre Türkiye Büyük Millet Meclisine kanun tasarısı sunuldu. Buna göre Şırnak ve Hakkari'nin isimleri değişecek ve bu iller ilçe olacak isimleri ise Şırnak'ın Nuh, Hakkari'nin ise Çölemerik olacak. Cizre ve Yüksekova'nın ise adı değişmeyecek ve bu bölgeler il haline getirilecek.
Çalışmalar oldukça hızlı yapıldığı için bu haber ajanslara son dakika haberi olarak düştü ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan görüşmeler ile en kısa sürede iki eski ilçenin il olması beklenmektedir. Bu durum hakkında Şırnak ve Hakkari halkının bazıları olumsuz düşünceye sahipken Cizre ve Yüksekova ilçelerinde yaşayan vatandaşlar oldukça memnun görünüyor.