Terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonlarda Yüksekova'da çıkan ve mağdur olan aileler için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hakkari İl Başkanlığı, yardımlarda bulundu.



HAKKARİ (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hakkari İl Başkanlığı, Yüksekova ilçesinde çıkan olaylardan dolayı il merkezine yerleşen aileleri gıda yardımında bulundu. 
CHP Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı beraberindeki heyetle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek Yüksekova ilçesinde yaşananlarla ilgili bir rapor sunmuştu. Başkan Karahanlı, Kılıçdaroğlu'na 13 Mart'ta Yüksekova ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle ailelerin evlerini terk ederek Hakkari ve çevre köylere yerleşmek zorunda kaldıklarını ifade ederek, ailelerin yardıma ihtiyacı olduğunu söylemişti. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, ailelere dağıtılmak üzere 3 TIR dolusu 3 bin paket gıda malzemesini Hakkari'ye gönderdi. Kent merkezine yerleşen Yüksekovalı ailelerden ikametgah ve kimlik fotokopisi alan CHP İl Başkanlığı çalışanları, daha sonrada ailelere gıda yardımlarını şeffaf bir şekilde dağıtmaya başladı.
İzdihamın yaşanmaması için büyük çaba harcayan CHP İl Başkanlığı çalışanları, kontrollü bir şekilde yardım dağıtımını sürdürüyor.
Dağıtılan yardımlara ihtiyaçları olduğunu ifade eden aileler, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve CHP Hakkari İl Başkanı Karahanlı'ya teşekkür ettiler.
CHP İl Başkanlığı yetkilileri ise, şu ana kadar 2 bin 600 aileye gıda dağıtıklarını ve yardımların kademeli olarak sürdüğünü belirttiler.
(MK-FT-MSA-Y)
Editör: TE Bilisim