16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandum her ne kadar sonuçlanmışta olsa basının gündeminden düşmedi. Bilindiği üzere 16 Nisan 2017 akşamı Yüksek Seçim Kurulu yapığı açıklamasında mühür olmayan oy pusulası ve zarfların dışarıdan getirildiği kanıtlanmadığı sürece oyların geçerli sayılacağı belirtildi.

Buna göre partililer tarafından mühür basılmamış zarflar ve oy pusulaları YSK'nın aldığı karar ile geçerli sayıldı ve Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri bu duruma karşı çıkmaya devam ediyor. YSK'dan oyların iptaline ilişkin her hangi bir açıklama gelmediği için CHP konuyu danıştaya taşıyor.

DAVA AÇIYORUZ AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Tezcan yaptığı açıklamasında mühürsüz oy pusulalarının YSK tarafından geçerli sayılmasına ilişkin YSK'nın kararını değiştirmesi için Danıştay'da dava açacaklarını duyurdu. Evet vermiş ya da hayır vermiş oy kullanan 49 milyon kişinin hakkını savunmaya çalıştıklarını belirten CHP Milletvekili Tezcan Yüksek Seçim Kurulunun almış olduğu bu kararın geri çekilmesi için Danıştay'da dava açacaklarını belirtmiş olup yine davanın açılması ile ilgili konu hakkında basın mensuplarına açıklamanın da yapılacağı duyuruldu.

Önümüzde ki günlerde Yüksek Seçim Kurulunun mühürsüz zarf ve oy pusulalarını geçerli saymasına ilişkin açılacak olan davanın sonuçlanması beklenmekte olup yine milletvekillerinden de bu konu hakkında önemli açıklamalar gelecektir.

REFERANDUM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim