Ülkemizde 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile taşeron işçilere kadro verildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama ile 900 bin civarı kişiye devlet güvencesinin verildiği belirtildi. Ancak yine çalıştığı pozisyondan kurumdan ya da güvenlik soruşturmasından dolayı bazı taşeron işçiler kadro alamadı ve alt iş veren firmaların işçileri işten çıkartması ile taşeron işçiler işsiz kaldı.

Kadro alamayan taşeron işçiler hükümetten yeni bir müjde beklemeye devam ederken Cumhuriyet Halk Partisi CHP Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'ye yeni bir soru önergesinde bulundu. Peki bu soru önergesinde neler soruldu, taşeron işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için neler söylendi.

TAŞERON İŞÇİLERİN MAĞDURİYETİ GİDERİLSİN TALEBİ

Cumhuriyet Halk Partisi CHP tarafından sorulan sorgu önergesine bakıldığında kadro alamayan taşeron işçilerin genel olarak devlet memurluğu kanunundaki maddeleri taşımadığı gerekçesinin gösterildiği belirtilmektedir. CHP tarafından verilen soru önergesinde güvenlik soruşturmalarının nasıl yapıldığının açıklanması gerektiği, kadro alamayan taşeron işçi ve memurların mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiği belirtildi.

CHP bu araştırmalarının yapılması için yeni bir Meclis Araştırmasının açılması talebinde bulundu. Yakın zamanda konu hakkında bu soru önergesi için açıklama yapılması beklenmekte olup taşeron işçilere yönelik yeni duyuru yapıldığında sizlere konu hakkında bilgi vereceğiz.

Editör: TE Bilisim