24 Haziran'da Türkiye erken seçime gidiyor. Bu seçimde hem milletvekili oyları hemde Cumhurbaşkanlığı oyları kullanılacaktır. Muhalefet ortak Cumhurbaşkanı adayı bulamadığı için her parti farklı bir aday ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılacaktır. Fakat milletvekili seçimlerinde muhalefet birleşti.

Buna göre milletvekili seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Partisi dörtlü olarak muhalefet ittifakı kuracak. Dört partinin ortak bir ittifak adında seçime girmesi beklenirken sonunda resmi olarak isim duyuruldu. Peki muhalefet ittifakının ismi ne olacak?

MİLLET İTTİFAKI OLACAK!

Cumhuriyet Halk Partisi CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Partisi arasında yapılan anlaşma ile muhalefet ittifakının resmi ismi millet ittifakı olacak. Buna göre dört parti milletvekili seçimlerinde millet ittifakı adı altında girmesi beklenmektedir. Her parti ittifakta kendi adayını destekleyecek olup Demokrat Partinin bazı isimlerinin İyi Parti listesinden, Saadet Partisinin bazı isimlerinin ise İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi listesinden girmesi beklenmektedir. Erken seçim için şimdiden anketler düzenlenmekte olup anketlere göz atmak için hemen aşağıdaki haberi inceleyiniz.

2018 ERKEN SEÇİM SONUÇLARI ANKETİ DUYURULDU