CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin,son günlerde yapmış olduğu bedelli açıklamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.Gürsel Tekin,‘Bedellileri iptal edeceğiz’

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, dün Habertürk TV’de yaptığı bedelli açıklamasıyla tartışmalara neden oldu. “Bir şehit annesi diyor ki özellikle siyasetçilere, ‘bir araya gelin ve çözüm bulun. Acılı bir anne bu kadar duyarlı davranıyorsa siyasetçilerin buna duyarsız kalması doğru değil” diyen Tekin şöyle devam etti:

İkinci açıklama

“’Genel başkan çocukları askere mi gitsin?’ Elbette gitsin. Niye gariban annenin çocuğu gidiyor da niye bizimkiler gitmesin kardeşim. Bütün nimetlerde bizim çocuklarımız, siyasetçilerin çocukları faydalanacak, külfetleri de yoksul ailelerin çocuklarına yükleyeceğiz. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Askerlik yaşına gelmiş, bütün o bedellileri iptal edeceğiz. Genel başkanımızın oğlu reddetti bedelliyi. Kaç tane siyasetçinin oğlu bedelliyi reddedebildi?”

Tekin bu açıklamalarının tartışma yaratması üzerine ikinci bir açıklama yaptı ve “Bedelli askerlik olmasın demiyoruz. Bedellinin çıkması için CHP olarak TBMM’ye vermiş olduğumuz kanun tekliflerimiz de var. Kastımız siyasilerin çocuklarıdır. Onlar da askere gitmelidir. Bedelliyse bedelini alırsın ancak aynı şartlardan yoksulun çocuğu da bedel ödemeden yararlanmalıdır” dedi.

‘Gündemde yok’

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise dün gazetecilerin bu açıklamaları hatırlatması üzerine “Ortada şu an bedelli askerlik tartışması yok. Geçmiş dönemlerde yapılan uygulamalar var. Ben bu soruya cevap vermek durumunda değilim. Ama şu anda bedelli askerlik uygulaması, böyle bir teşebbüsü olmadığını biliyoruz” dedi.

Gazetevatan