A Haber canlı yayın konuğu olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da yaşanan bombalı saldırı ile son dakika gelişmelerini açıkladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, canlı bombalardan birinin kimliğinin belli olduğu dile getirdi.

Ankara patlaması hakkında son bilgileri A Haber'de açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, canlı bombalardan birinin kimliğinin belli olduğunu açıkladı.

Davutoğlu'nun açıklamasından önemli başlıklar...

- Bombacıların tespiti sırasında DNA testleri yoğun olarak yapıldı. Bu tespitler  sonucunda da bombacılardan birinin kimliğinin kesinleşti. Diğerinin irtibatları  itibariyle de yoğun çalışmalar sürdürülüyor.
 
-(2 canlı bomba daha var iddiası için) Panik oluşturacak haberler hepimizi vurur, bu tür haberler teröre hizmet eder.

İRTİBATLARI ARAŞTIRIYORUZ
 
Suruç saldırısıyla, Ankara ve Diyarbakır saldırıları arasındaki irtibatları da göz önüne alıyoruz. Bu çerçevede yürütülen soruşturmalar da var. Ayrıca hem DAEŞ hem PKK hem DHKP/C ve Reyhanlı saldırısında  da rejim unsurları perde gerisindeydi. Rejimle doğrudan irtibatlı gruplar yapmışlardı. Burada Türkiye'ye zarar vermek isteyenlerin, Türkiye'ye zarar vermek  ve kaos çıkarmak bağlamında bir takım iş birliği içine girdiklerini de görüyoruz.  Bunların hepsi ortaya çıkarılacak.
 
-Saygı duruşunda protesto gösterisi atılan sloganı bastırmak için yapılmış.


-Birçok terör saldırısı engellendi.
 
-(Saldırıdan sonra DAEŞ hedeflerini vuruyor muyuz?) Türkiye Suriye'de DEAŞ'a yapılan tüm saldırılara katılmaktadır. Koalisyon içinde operasyonlar devam etti ve bizde bu operasyonlara katılıyoruz.
 
- (HDP lideri Demirtaş'ın 'Eş genel başkanımızın "sırtımızı PKK'ya dayıyoruz" diye bir cümlesi varsa, ikimiz de istifa etmeye hazırız. Eş başkanımız "Sırtımızı, YPG'ye ve orada direnen güçlere dayıyoruz" demiştir' sözleri üzerine)
 
PKK ile PYD organik bağ içinde. PYD çıksın desin ki, "PKK'nın Türkiye'nin terörist faaliyetlerine karşıyız. Biz sadece Suriyeliyiz bir yapıyız. PKK'nın da Türkiye'yi rahatsız eden davranışlarını kınıyoruz..." Diyecekler mi? Demeyecekler... Hedef saptırmanın, milleti kandırmanın gereği yok. 
 
GÜL'ÜN DEMİRTAŞ'I ARAMASI
 
-(Ankara'daki terör saldırısının ardından 11.  Cumhurbaşkanı Gül'ün Demirtaş ile görüşmesi) Sayın Cumhurbaşkanımız'ın kendi  takdirleri. Ama şunu ifade etmek isterim, Burada taziye evi kim? Taziye kime  verilir? İlk günden itibaren şunu söyledim. Burada taziye evi Türkiye  Cumhuriyeti'dir. Bütün Türkiye'dir. Hepimiz acıyı yaşadık. Sadece HDP'ye taziye  dilemek, orada hayatını kaybeden bütün vatandaşları HDP ile özdeşleştirmek  anlamına gelir. Büyük bir acı yaşadık. Türkiye'nin en büyük taziye evi  Başbakanlık ofisidir.
 
-Diyarbakır saldırısının ardından Demirtaş'ı aradığını belirten Başbakan Davutoğlu, "Demirtaş o gün telefonlarımıza çıkmadı" diye konuştu. 
 
SAYIN KILIÇDAROĞLU...
 
Gerçekten beni zorda bırakacak elinde bir şey  varsa (CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu) çıksın, açıklasın. Bundan hiç gocunmam  ben, hiçbir şekilde gocunmam. Kapalı kapılar ardında veya önünde ne söylediğimi  ölçerek, tartarak söylerim, 78 milyonun önünde konuşurmuş gibi söylerim. Eğer  birisi bir şey açıklarsa ben mahcup olmam, onlar mahcup olur. İki sebeple mahcup  olurlar, o tür konuşmaların beni zora sokacak konuşmalar olmadığını halkımız da  görür, ikincisi de bir daha hiçbir devlet adamı, hiçbir siyasi onlara güvenip de  herhangi bir şey paylaşmaz. Burada kaybeden ben olmam. Bu Sayın Bahçeli için de  Sayın Kılıçdaroğlu için de..."
 
-'Hedef tek başına iktidara gelmek' diyen Başbakan Davutoğlu, anketlere göre yüzde 44 bandına doğru bir yükseliş görüldüğü mesajını verdi.
 
BUNU MERKEL'E DE SÖYLEDİM
 
"(Şunu verdik Türkiye tatmin oldu, artık  mülteciler Türkiye'de kalsın) gibi bir anlayışı biz kabul etmeyiz. Bunu da  söyledim Sayın Merkel'e. Türkiye'nin bir konsantrasyon kampı gibi bütün  mültecilerin bulunduğu bir ülke haline gelmesini kimse bekleyemez. Ama illegal  göçün düzenli ve iyi şekilde kontrol altında tutulabilmesi lazım. Onun için  birlikte mekanizma kuracağız."

Editör: TE Bilisim