Ülkemizde hizmetlerini sürdüren bir milyona yakın taşeron işçi için son iki gündür çok önemli açıklamalar yapılmaya devam ediliyor. Özellikle taşeron işçilerin kamuya alınıp alınmayacağı konusunda yapılan duyurulardan sonra müjdeli haberler verildi ve açıklama üstüme açıklamalar geldi.

Taşeron işçilerin kadroya alınacağı müjdesi, kadroya alınacak taşeron işçilere 52 aylık maaş ilave müjdesi derken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yeni bir duyuru daha yapıldı ve taşeron sorunlarına cevap için yeni bir birim oluşturduklarını ifade etti. Peki bu birimin detayları nedir?

ALO 170 BİRİMİ KURULDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da taşeron işçilerin tüm sorularına yanıt verilmesi için ALO 170 taşeron hattının kurulduğu belirtildi. Buna göre taşeron işçiler bu hat üzerinden destek alabileceği gibi akıllarında bulunan tüm soruların yanıtını da ALO 170 hattını arayarak öğrenebilecektir.

İNTERNETTEN MESAJ GÖNDERMEK

Taşeron işçiler ALO 170 hatlı numarayı arayarak konu hakkında detaylı bilgi alabildiği gibi yine internetten mesaj göndererek taşeron hakkında tüm sorularına yanıt bulabilir. İnternet üzerinden taşerona kadro sorularına internetten bilgi almak isteyenler aşağıdaki linkten bilgi alabilir.

http://www.alo170.gov.tr/taseronyasasi.php

Editör: TE Bilisim