FETÖ'cülerin meslekten ihraç edilmesi ile sosyal medya başta olmak üzere tüm basın bültenlerinde Kamu Personeli Şartı aranmadan memur alımının yapılacağı hakkında açıklamalar yapılmıştı. Adayların heyecanlı bekleyişi devam ederken söz konusu alımlarda yine KPSS şartının arandığı görülmüş olup bazı pozisyonlarda bu şartın aranmadığı görülmüştür. KPSS'siz alım yapılacak mı? Hangi kurumlar alım yapacak? soruları yanıtlanmayı beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu konu hakkında önemli bir açıklama da bulunarak tüm sorulara yanıt vermiş oldu.

Bunları Kim Çıkarttı!​

Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmadan memur alımı yapılacağına dair memur alımının yapılacağı haberlerini kimin çıkarttığını soran Bakan Mehmet Müezzinoğlu bu sorunun yanıtı için o kişilere sorunun sorulması gerektiğini söyleyerek kamu personeli alımı şartlarının belli olduğunu ve KPSS'siz alımın yapılması için bir sebebin bulunmadığını duyurdu.

KPSS'siz Alım Yapılmayacak

Buna göre memur alımlarında Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranarak memur alımı devam edecek. Yani KPSS şartı arayan kurumlar yine KPSS şartı arayarak memur alımı yapacak.

Sitemizde Bulunan KPSS'siz Memur Alım İlanları Hakkında Önemli Açıklama

Sosyal Medya ve basın bültenlerinde bulunan KPSS'siz memur alımları hakkında her hangi bir açıklama yapmak doğru olmayacaktır. Ancak isinolsa.com sitemizde bulunan KPSS'siz memur alımları doğru içeriklerdir. Yani bu kurumlar önceden de KPSS'siz memur alımı yapmaktadır. Örneğine ''bakınız'' linkte bulunan kurumlar daha önceden de KPSS şartı aramadan memur alımı yapmaktaydı yani bu kurumlar yeni KPSS şartsız memur alımı yapmaya başlamadı. Aynı zamanda yazmış olduğumuz haberlerde kurumların bildirilerine göre içerikler üretilmektedir. Örneğin PÖH ve JÖH alımlarında da KPSS şartı aranmamakta olup bazı kurumlarda KPSS şartı aramadığını belirtmektedir. Bu tür haberlerde de KPSS şartsız yazıları kullanılmakta olup tamamen gerçeği yansıtmaktadır. Okuyucularımıza duyurulur.
Editör: TE Bilisim