Ülkemizde faaliyet göstermekte olan kurumlarda görev yapan taşeron işçiler bilindiği üzere taşeron yasası kapsamında kadro almaktadır. İşçiler taşerona kadro başvurularını gerçekleştirdi ve başvuru sonuçları açıklandı. Buna göre adaylar şimdi taşeron sınavına hazırlanıyor.

Taşerona kadro sınavından 50 ile üzerinde puan alan adaylar kadroya geçecektir. Buna göre bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından kamuoyuna önemli bir duyuru yapıldı ve belirtilen işçilerin hepsine kadro verileceği açıklandı. Peki detaylar nedir?

HERKESE KADRO VERİLECEK!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da zorunlu sebeplerden dolayı (askerlik yaşının gelmesi) askere giden ve doğum izni alan işçilere de kadronun verileceği belirtildi. Bu sayede bu işçilerinde hakları devlet tarafından korunmuş olacaktır.

SINAV SORULARINA AÇIKLIK GETİRİLDİ!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından taşeron sınavı hakkında da önemli açıklamalar yapıldı. Buna göre Bakan Jülide Sarıeroğlu taşeron işçilere yapılacak olan sınavın meslekleri ile alakalı olduğu ve tüm soruların sadece mesleklerine göre olacağı aksi bir soru olduğu takdirde işçilerin kesinlikle itiraz etmesi gerektiği ve onların haklarının korunacağı belirtildi. Bu konu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da talimatının olduğu söylendi.

Editör: TE Bilisim