Ülkemizde faaliyet göstermekte olan bir milyona yakın taşeron işçiye devlet güvencesinin verilmesi için uzun süredir görüşmeler devam ediyor. Özellikle bu sene Başbakan Binali Yıldırım ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu başta olmak üzere çok sayıda bakanın konu hakkında açıklama yapması ile taşeron işçiler heyecanlandı. Buna göre taşeron işçilere bu sene devlet güvencesi verileceği öğrenildi.

Taşerona kadro ne zaman verilecek, taşeron işçiler ile devlet arasında sözleşme mi yapılacak, sözleşme yapılacaksa kaç yıllık yapılacak, devlet güvencesi detayları nedir gibi tüm soruların yanıtları beklenirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşerona devlet güvencesi hakkında öenmli bir duyuru yaptı ve işçilere kadro verilmesi konusunun Türkiye Büyük Millet Meclisine ne zaman getirileceğini açıkladı.

MECLİSTE GÖRÜŞME TARİHİ VERİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da taşeron konusunun Türkiye Büyük Millet Meclisine ne zaman getirileceği açıklandı. Buna göre kesin tarih henüz belli değil ancak ilgili konunun on güne kadar TBMM'ye taşınması beklenmiyor.

Taşeron konusu Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulduktan sonra ne gibi görüşmeler yapılacak hükümet ve muhalefet partilerinden ne gibi açıklamalar gelecek merak konusu olmaya devam ediyor.

DİĞER HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim