Ülkemizde bilindiği üzere Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre işsizlik rakamları neredeyse yüzde 13 seviyelerine kadar yükselmişti. Bu duruma çare bulmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milli istihdam seferberliğini başlattı ve milyonlarca kişiye istihdam sağlamaya devam ediliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu çok önemli bir açıklama yaptı. Bayram sonra çalışma yapılacağını duyuran bakan eğitimli bir milyon 100 bin genç için çalışmaların yapılacağını duyurdu.

İŞSİZLİK ORANI DÜŞTÜ AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamasında işsizlik rakamlarının yüzde 13'e kadar geldiğini ve istihdam seferberliği ile şu anda işsizlik rakamının yüzde 11,7'ye geldiğini söyleyen bakan önümüzde ki ay inşallah işsizlik rakamı yüzde 11 seviyesine gelecek temennisinde bulundu.

Türkiye de genç işsiz sayısının bir milyon 100 bin olduğunu duyuran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bu kişilerin lise ya da üniversite mezunu olduğunu belirterek gençlerin eğitimli olduğunu ve Bayramdan sonra bu konu hakkında çalışmalar yapılarak işsiz bir milyon 100 bin kişinin nitelik kazandırılacağını duyurdu. Buna göre Türkiye'nin yarınları daha iyi olsun diyen bakan ülkenin potansiyelinin buna yetecek güçte olduğunu belirtti.

Bayramdan sonra yapılacak olan çalışma ile genç ve eğitimli bir milyon 100 bin gence istihdam sağlanmasının hız kazandırılması ve özellikle liselerden vasıfsız olarak mezun olanlara nitelik, vasıf kazandırılması beklenmektedir.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim