Çalışma Bakanı Jülide SARIEROĞLU taşeron işçilerin kadroya geçiş sürecine ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundu. Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı SARIEROĞLU taşeron işçilerin kadro geçişinde hiç bir işçinin kadro dışı kalmadığını belirtti.

SINAVDAN 50 PUAN ALMAK YETERLİ OLACAK.

Bilindiği gibi taşeron düzenlemesinde kurumlar adaylara yazılı sınava aşamasına geldi. Adayların 50 puan alması ile kadro hakkını elde edecek. Çalışma ve Sosyal politikalar bakanı Jülide SARIEROĞLU kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan işçilerden tanıma uyanların hiç birinin kadro dışı kalmadığını aktardı. 1 milyon işçiyi yakından ilgilendiren bir çalışmanın 2 Ocak itibari ile başvuruları aldıklarını, sürecin çok büyük bir süreç olduğunu ve yakından takip ettikleri belirterek, tüm illerde bulunan İşkur ve SGK müdürlüklerinin ilk andan itibaren teyakkuz halinde olduğunu belirtti.

KİMSE KADRO DIŞI KALMADI!

Bakan Sarıeroğlu, kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan ve taşeron tanımına uyan adaylardın hiç kimsenin kadro dışı kalmadığını belirterek, süreç hakkında yerelde gece gündüz binlerce adayın belge girişinin yapıldığını, KHK'nın tüm maddelerini okumayanların eleştiride haksızlık yaptığını belirtti.

Editör: TE Bilisim