Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu katılmış olduğu radyo programı aracılığı ile canlı yayında pek çok soruyu yanıtlarken önemli konu başlıkları üzerinden değerlendirme yaptı. Konuşan Türkiye programına konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu akıllardaki soruların cevaplarını vermeye çalıştı.

İşsizlik Oranları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ilk değindiği konulardan bir tanesi olan işsizlik sorunu hakkında önemli çalışmaların yapıldığını söyleyerek işsizlik rakamlarının tek haneye düşürülmesi için çalışma yaptıklarını belirtti.

Değerlendirme: TÜİK'in Kasım ayı işsizlik raporu yüzde 12.1 seviyelerindeydi. Eğer bu seviye tek hanelere inerse milyonlarca kişiye istihdam verilmiş olacak.

Emekliye Promosyon

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu emekliye ne zaman promosyon verileceğini de belirterek 16 bankaya ilave olarak PTT'nin de geldiğini belirtti. Yine özel bankalar arasında rekabetin olduğunu söyleyen Bakan Müezzinoğlu belirlemiş oldukları taban miktarların üzerlerine bankalar ek ücret koyarsa mutlu olacaklarını ifade etti.

Taşeron Yasası

Bir milyona yakın taşeron işçisini ilgilendiren taşeron yasası hakkında da açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu çalışmaların devam ettiğini ve taşeronların biraz daha sabır etmelerini isteyerek bu sene bu sorunun çözüleceğini duyurdu.

Değerlendirme: Taşeron işçiler geçen seneden beri kadro beklemekte olup çalışmalar halen devam ettiği için bir türlü kadro alamadı. Bir milyona yakın taşeronun bu sene kadroya geçmesi umut ediliyor.