Ülkemizde bilindiği üzere emeklilerin bayramda rahat edebilmeleri için ikramiye ücretleri ödenmektedir. Bu sene ikramiye ücreti verilecek mi verilmeyecek mi soruları merak ile beklenirken geçtiğimiz gün Başbakan Binali Yıldırım kamuoyuna müjdeli haberi açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklama da 2018 yılında iki kere olmak üzere emeklilere toplam 2 bin (2.000 TL) ikramiye ücretinin ödeneceği belirtildi. Ancak tüm detaylar belli değildi ve bayram ikramiyesinin kimlere verileceğini, bayram ikramiyesinden kimlerin yararlanabileceğine yönelik açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından duyuruldu. Peki bayram ikramiyesi kimlere verilecek?

BAYRAM İKRAMİYESİNİ KİMLER ALABİLECEK?

Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan duyuruda Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında emeklilere bin lira (1.000 TL) ikramiye ücretinin verileceği müjdelendi. Buna göre 2018 yılında iki kere olmak üzere emeklilere toplam 2 bin lira ikramiye ücreti verilecek. Peki bayram ikramiyeleri kimlere verilecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklamaya bakıldığında Sosyal Güvenlik Kurumundan aylık alan SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er-erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahiplerinin bayram ikramiyesi alacağı belirtildi.

Editör: TE Bilisim