2 Nisan 2018 tarihinde çıkarılan yasa kapsamında toplam 900 bin civarı işçinin devlet güvencesi aldığı belirtilmişti. Buna göre hükümet alt iş verenler aracılığı ile kamu kurumlarında istihdam etmekte olan taşeron işçilerin devlet güvencesi alması sağlandı ve sözleşmeleri devlet ile yapıldı.

Buna göre taşeron işçilerin devlet güvencesi alması ile maaşlar ne zaman yatırılacak, maaşlara zamlar yapılacak mı gibi sorular sorulurken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yeni bir açıklama yapıldı ve taşeron işçilerin maaşları ile şartlarına değinildi.

ŞARTLAR İYİLEŞTİRİLECEK MAAŞLAR YÜKSELTİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yaşlı maaşları konusunda değinildiği gibi yine taşeronlar hakkında da açıklama yapıldı. Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan duyuruda taşeron işçilerin maaşlarının iyileştirildiği söylendi. Yine haklar konusunda da değinen Bakan Sareroğlu haklarının iyileştirildiğini şartların oturmaya devam ettiği ve bu sürecin sonunda daha da iyileştirileceğini müjdeledi. Bilindiği üzere zaten artık taşeron işçiler alt iş verenler ile muhatap olmuyor, işten çıkarılacağım korkusunu yaşamıyor ve sözleşmelerini güvencelerini haklarını tamamen devletten alıyor.