Ülkemizde bir dönem büyük şehir olma nüfus zorunluluğunun azaltılacağına yönelik yorumlar yapıldı ancak büyük şehir olma nüfus zorunluluğunun azaltılmasına yönelik olumlu cevap alınamadığı için ortaya bütün şehir adı verilen bir kavram çıktı.

Buna göre Türkiye geneli 51 farklı ilin bütünşehir olması beklenmektedir. Peki hangi iller bütün şehir olacak, bütün şehir olacak iller belli oldu mu?

BÜTÜNŞEHİR OLACAK İLLER

Bütün şehir olması beklenen iller belli oldu. Tabi bu listede değişiklikler yapılabilir yani ilk belirlemeler de 51 ilin bütünşehir olmasının beklendiği tahmin edilmektedir. 2019 yılında yapılacak olan seçimlerden önce 51 farklı ilin bütünşehir olması bekleniyor.

Bütün şehir kavramı ortaya çıktığında köyler tamamen ortadan kalkacak ve her yer mahalle olarak adlandırılacaktır. İşin Olsa ekibine çok sayıda bütün şehir kavramı hakkında sorular geldiği için sizlere bu içeriği sunduk. Haberimizin altına bütünşehir listesini yayımladık bu linke tıklayarak hangi illerin bütün şehir olacağını öğrenebilirsiniz. Yine bütün şehir nedir, bütün şehir olduğunda ne gibi avantajları ve dez avantajları oluyor gibi durumlar hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

BÜTÜNŞEHİR OLACAK 51 İL LİSTESİNİ BURADAN PAYLAŞTIK!

BÜTÜN ŞEHİR NEDİR?

Editör: TE Bilisim