Ülkemizde bilindiği üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinde yer almakta olan Aday İşlemleri Sistemi aracılığı ile her sene merkezi yerleştirme atamaları yapılmaktadır. Bundan önceki atamalarda 3179 nitelik kodu ile çok sayıda memur alımı yapılmaktaydı.

Ancak giderek KPSS merkezi atamalarda 3179 nitelik koduna sahip büro yönetimi ve sekreterlik bölümü mezunlarına verilen kontenjanlar azaldı. Ülkemizde neredeyse 100 bine yakın aday 3179 nitelikli büro yönetimi ve sekreterlik mezunu ancak alım sayıları dahi 100'ü bulmuyor. Peki atamalar nede azaldı.

ATAMALAR NEDEN AZALDI

Kamudaki doluluk oranlarının artması, bölüm sayısının yükselmesi, farklı bölümlerinde 3179 atamalarına başvuru yapabilmesi ve kamu kurumlarının giderek daha az memur alımı yapmasından dolayı 3179 nitelik koduna sahip büro yönetimi ve sekreterlik mezunlarına ayrılan kadrolar giderek azaldı.

SESİNİZ OLUYORUZ!

İşin Olsa ekibine ulaşan 3179 nitelik koduna sahip büro yönetimi ve sekreterlik mezunu adaylar kamu kurumlarının ilgili nitelik kodu için memur alımı yapmalarını talep etmektedir. İşin Olsa ekibi olarak bizlerde 3179 nitelik koduna sahip büro yönetimi ve sekreterlik mezunlarındaki yığılmanın önüne geçilmesi ve kamu kurumlarındaki ilgili pozisyonlar için 3179 nitelik koduna sahip olan adaylar için kontenjan açılmasını talep etmekteyiz.

İŞİN OLSA - ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim