Bu Gece Türkiye'de Saatler Duracak

Dünya genelinde 25 Ekim tarihinden itibaren saatlerde düzeltme yapılarak kış saati uygulamasına geçilecekti. Ama bu durum Türkiye için artık geçerli değildir. Gün içerisinde kullandığımız akıllı telefonların saat ayarları, dünya saatine göre otomatik olarak değişmektedir. Bundan dolayı saatleriniz bu gece itibariyle kış saati uygulamasına geçecek. Gün içerisinde madur olmamanız adına telefonlarınızın saat ayarlarını düzeltmenizde fayda var.

Dünya genelinde yapılacak olan kış saati uygulaması bu yıl ülkemiz biraz daha geç girecektir. Bundan dolayı 25 Kasım’ da yapılacak olan saat uygulamasını akıllı telefonlarınızdan düzeltmeniz gerekmektedir. Bunun için akıllı cep telefonlarınızın saat ayarları bölümüne girip buradaki ayarlamaları yapmanız gerekmektedir. Bunun için ise saat ayarlarından devre dışı bırakmanız gereken şey otomatik saat dilimi ayarlarıdır.

Ülkemiz’ de kış saati uygulamasının ertelenmesinin nedenlerine bakacak olursak 1 kasım seçimlerini görebiliriz. Seçim gününde güneş ışığından daha fazla yararlanmak için kış saati uygulamasına ülke olarak 8 Kasım tarihinde geçeceğiz. Ülkemizde verilen bu karardan dolayı teknolojişk cihazlarımızda saat ayarlarını yapmak bizim için iyi olacaktır. Özellikle android ve İOS işletim sistemine sahip cep telefonları ve tabletlerde kesinlikle saatlerin düzenlenmesi gerekmektedir.

TELEFONLARDA SAAT AYARI NASIL YAPILACAK

Bu sene kış saati uygulamasına dünya geneline göre biraz geç tarihte gireceğiz. Ama buna rağmen akıllı cep telefonlarımız kış saati uygulamasıa 25 Ekim gecesinde geçecek ve otomatik olarak saatleri 1 saat geri almış olacak. Bu durumun önüne geçmek ve zor durumda kalmamak için cep telefonlarımızdan saat ayarlarını yapmamız gerekiyor.

Android işletim sistemine sahip bir cep telefonunuz varsa öncelikle menüden ayarlara girmelisiniz. Bunun ardından tarih ve saat bölümüne tıklayın. Gelen ekranda Otomatik tarih ve saat ile otomatik saat dilimi seçeneklerini devre dışı bırakın

İOS işletim sisteminde bir cep telefonuna sahipseniz de Ayarlara girin ve ardından Genel seçeneğine sonra da Tarih ve Saat seçeneğine tıklayın. Gelen yeni sayfada otomatik ayarla seçeneğini devre dışı bırakmanız gerekmektedir.

Bu ayarları yapmayı kesinlikle unutmamalısınız. Çünkü gün içerisinde cep telefonlarınızın saatleri bu uygulamaları yapmamanız halinde sizleri yanıltacaktır.

Editör: TE Bilisim