Ülkemizin silahlı kuvvetleri konusunda en seçkin birliklerinin bulunduğu komutanlıklarından bir tanesi olan Özel Kuvvetler Komutanlığı bilindiği üzere bordo bereli subay ve astsubayları ile bilinmektedir. Basının ve halkın ilgi odağı haline gelen Özel Kuvvetler Komutanlığı aralıklarla yeni bordo bereli subay ve astsubay alımı gerçekleştirmektedir.

Sınır dışı ve yurt içi operasyonlarda görevlendirildiği gibi genel olarak ülkelerin birliklerinin karşılaşmaları yapıldığında da ülkemizde akıllara ilk olarak Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı bordo bereliler gelmektedir. Peki bordo bereli nasıl olunur, bordo bereli subay ve astsubay nasıl olunur, bordo bereli olma şartlar nelerdir?

BORDO BERELİ OLMA ŞARTLARI NELERDİR?

Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde bordo bereli subay ve astsubay olarak görev yapmak isteyen adayların öncelikle aşağıda verilen şartlara sahip olması gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Önlisans mezunu olmak (Astsubay)
Lisans mezunu olmak (Subay)
Lise mezunu olmak (bordo bereli öğrencisi olabilir)
Sicili temiz ya da belirli suçlardan fazla olmamak
Harp Okulları İçin 1998 ve sonrası doğumlu olmak (Milli Savunma Üniversitesi İçin)
En az lise mezunu olmak (Milli Savunma Üniversitesi İçin)
Astsubay MYO İçin 1997 ve sonrası doğumlu olmak (Milli Savunma Üniversitesi İçin)
Boy - kilo orantılı olmak
Fiziğinde kusuru olmamak

BORDO BERELİ NASIL OLUNUR?

Bordo bereli olabilmek için öncelikle Özel Kuvvetler Komutanlığının askeri personel alım ilanlarının takip edilmesi ya da Milli Savunma Üniversitesi askeri öğrenci alımı ilanlarına adayların başvuru yapması gerekmektedir.

ASKERİ İLANLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim