Ankara'da yapılan bombalı terör operasyonu ile ilgili Milliyet yazarı Melih Aşık, şok bir iddiayı ortaya attı. Milliyet yazarı Melih Aşık, yapılacak olan bombalı saldırıyı Kandil biliyordu ve kürt Siyasetçilere 1 hafta önceden söylediler dedi.


Bombalı saldırıdan 9 saat önce 'Twitter'dan "Bomba Ankara'da patlayacak!.." paylaşımında bulunulan "@DrBereday" adlı hesabın sahiplerinin PKK'lı çıkmasının ardından, dehşete düşüren bir gelişme daha ortaya çıktı.PKK’nın Avrupa’daki yayını Yeni Özgür Politika gazetesinde “Hüseyin Ali” mahlasıyla yazan PKK’nın Kandil’deki liderlerinden Mustafa Karasu, Ankara’daki bombalı saldırının istihbaratının bir hafta önceden Kürt siyasetçilere geldiğini söyledi.

Esrarengiz tweet sahipleri bakın kim çıktı? Ankara patlamasından 1 gün önce attıkları tweetlerle olay olan 2 kişi belirlendi. DrBereday ve hesabıyla ilgili olarak gözaltına alınan Erhan ve Mehmet isimli iki kişi PKK üyesi çıktı. İşte bu açıklamayı köşesinde yer veren Melih Aşık, "Kandil bu istihbaratı anında HDP’ye aktarabilir, miting iptal edilebilirdi. Neden bu yapılmadı?" diye sordu. Merak edilen soruyu sandikacı Ahmet Şentürk'e soran yazar aldığı bomba yanıtını köşesine taşıdı:


"MİTİNGİ DÜZENLEYENLER GAFLET VE DALALET İÇERİSİNDELER"

"Sendikacı Ahmet Şentürk’ü dinliyoruz:

“Onlarca miting organize etmiş bir arkadaşınızım. Örneğin 1996’da Kızılay Meydanı’nda 150.000 kamu çalışanının 36 saat süreli eylemini yönettim. Bu tarz etkinlikleri düzenleyen örgütler katılımcıların her türlü lojistik ve güvenlik önlemlerini alırlar. İşi zaten muhalifi oldukları iktidarın insiyatifine bırakmazlar. Bu DİSK, TTB, TMMOB ve KESK gibi örgütlerde geleneksel işleyiştir.

Görüntüden izliyorum; sakallı biri megafonu kapmış, ’HDP’liler bu tarafa’ diye anons ediyor. Yönlendirdiği yerde az sonra malum olay gerçekleşiyor. Kimdi bu sakallı? Bu kitle bu kadar sahipsiz mi?Suruç ve Ankara, ikisinde de düzenleyiciler gaflet ve dalalet içerisindedirler. Bunun özeleştirisi mutlaka yapılmalıdır.”Evet... 1 Mayıs gibi etkinliklerde güvenliği tamamen kendi elemanlarıyla sağlayan, bu konuda çok deneyimli DİSK gibi kuruluşlar bu duyarlığı Ankara’daki mitingde neden göstermediler? Sormalı.."