Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun düzenlediği bir toplantıya katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Eroğlu'nun gündemindeki başlıklar arasında dikkat çekenler arasında ise 1750 kişilik istihdam vardı. 1000 kişinin iş ve meslek danışmanı olarak kısa sürede işe alınacağını söyleyen Bakan, Türkiye genelinde 750 kişinin de ek olarak İŞKUR ofislerinde görevlendirilmek üzere işe alınacağının müjdesini verdi. Bu konuşması ile 1750 kişilik istihdam müjdesi de iş arayan adaylara umut oldu.

"Önemli Dönemden Geçiyoruz"

Katıldığı toplantıda önemli konulara değinen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, ülkemizin önemli bir dönemden geçtiğine değinerek Uluslararası arenada yaşanan gelişmelerin olduğunu, küresel piyasada ekonomik dalgalanmaların yaşandığını ve bunların etkilerinin de ülkemizde hissedildiğinden bahsetti.
Sayın Cumhurbaşkanı'nın başkanlığında toplanan Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nun toplandığına ve bu konuda gerekli açıklamaların yapıldığına yer veren Bakan, hükümet olarak son 16 yılda 5.8 büyüme performansı gerçekleştiğini, istihdam ve ihracatın güçlendiğini, Türkiye'nin parlayan bir yıldız olduğu dönemi yaşadığını ve yaşamaya devam ettiğini belirterek aynı performansın devam edeceğini ve son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmalarda durulma sürecine girileceğini temenni ettiğini belirtti.

Teşvik Uygulamaları ile ilgili Açıklamalar

Katıldığı toplantıda önemli mesajlar ve müjdeler veren Bakan, ilk üç dönemde kullanılamayan teşviklere de değindi. Bu gibi durumlarla tekrardan karşı karşıya kalmamak için yeni bir sistemi Sosyal Güvenlik Kurumunda açıldığının müjdesinide vermiş oldu. İşveren veya insan kaynaklarında işe alım süreçleri ile ilgili çalışma yapan kişilerin bu sistemle firma bilgileri veya e-Devlet üzerinden girerek işe alacakları kişinin T.C kimlik numarası ile hangi teşvikten yararlanabileceğini görebileceğini, faydalanmak istediği teşvikleri seçebileceğini, eğer seçemiyorsa sebeplerini ve nasıl faydalanabileceklerine kadar görebileceğini belirten Bakan, sistemin şu anda test edildiğini, eksikleri varsa düzeltileceğini ve ekleneceğini belirterek daha verimli şekilde kullanılması için çalışmaların devam edeceğini de ifade etti.
Sistemin iş dünyası için önemli olduğunu ve teşviklerden daha verimli faydalanmak için kullanılacağınında altını çizdi.

Editör: TE Bilisim