Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından taşeron işçilere verilecek olan kadronun açıklanmasının ardından binlerce Taşeron işçinin kadroya geçeceği belirlenerek, kadroya geçecek olan taşeron işçileri Kadriye geçişlerine tamamlamaları için başlayan süreç 2 ocak 2018 tarihinde başladı ve 11 Ocak 2018 tarihinde son bulacak. 11 Ocak 2018 tarihi mesai bitimine kadar kadroya geçiş yapacak olan işçiler, başvurularını yapmaları gerekiyor.

Binlerce taşeronun kadroya geçebilmesi adına başlatılan düzenlemelerde taşeron işçilerin kadroya geçişleri için başvuruda bulunmaları bilindiği üzere gerekmekteydi. Türkiye'nin dört bir tarafında taşeron işçi olarak çalışmada hizmet veren vatandaşlar, kadroya geçme şartlarını karşılamış oldukları illerde 11 Ocak tarihine kadar kendilerinden istenen evraklarla yapmaları gerekiyor. Bu tarihlere kadar işçiler, kendilerinden istenilen  evraklarla birlikte başvurularını yapmazlarsa hükümet tarafından açıklanan bu kadroya geçiş hakkı yapamayacaklar.

11 Ocak 2018 Perşembe günü son bulacak olan kadro geçiş başvurularının tamamlanmasının ardından 20 Ocak 2018 itibariyle hak sahipleri tek tek ilan edilecek. Bu süre zarfı içinde itiraz da bulunacak olan adayların da ayrıca itirazları değerlendirilecektir. Konu ile ilgili kesin listeler ise 24 Şubat-2 Mart tarihlerinde açıklanacak.Bu açıklamaların ardından kadroya geçiş için hak kazanan taşeron işçiler, bir sınav uygulamasına tabi tutulacaklar. Bu sınav ise 27-31  tarihleri arasında yapılması planlanıyor.