Ülkemizin en önemli kuvvet komutanlıkları arasında yer almakta olan ve İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlı bulunan Jandarma Genel Komutanlığı açık pozisyonları için sıklıkla askeri personel alımlarını gerçekleştirmektedir. Profesyonel orduya geçiş süresinde en çok alım yapan kurumlardan bir tanesi Jandarma Genel Komutanlığıdır.

Jandarma Genel Komutanlığının en çok tercih edilen, en çok rağbet gören ve en seçkin birliklerinden bir tanesi şüphesiz ki Jandarma Özel Harekat (JÖH) Komandolarıdır. JÖH birliklerine girebilmek için adayların önceden askerlik şartını yerine getirmiş olması gerekmekteydi. Fakat geçtiğimiz aylarda yapılan değişiklik ile bu durum ortadan kaldırıldı.

ASKERLİK TERHİS ŞARTI KALDIRILDI

Jandarma Özel Harekat (JÖH) olabilmek için adayların mutlaka askere gitmiş olması ve terhislerinin üzerinden 36 aydan fazla sürenin geçmemiş olması gerekmekteydi. Ancak bu durum çok sayıda adayın başvurusunu engellediği için askerlik şartı kaldırıldı.

YAŞ ŞARTI ESNETİLDİ

Normal şartlarda Jandarma Özel Harekat (JÖH) olabilmek için adayların 25 yaşını doldurmamış olması gerekmekteydi yaş şartı esnetilsin isteklerinin artması üzerine Jandarma Genel Komutanlığı bu konu üzerinde de değişiklik yaparak 25 olan yaş şartını 27'ye yükseltti.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim