Bilal Erdoğan Yurtdışında Mı?

Erdoğan’a yakınlığı artık kesin olarak bilinen ancak kim olduğuna dair henüz net bir şeyin ortaya koyulamadığı isim olan “Fuat Avni” Bilal Erdoğan hakkında öyle iddialarda bulundu ki, bu iddialar sosyal medyayı sallayacak türden.

 

Bilal Erdoğan İtalya’da İddiası

 

Fuat Avni, Twitter üzerinden yaptığı 4 Ekim tarihli açıklamada, Bilal Erdoğan’ın korumalar eşliğinde yurt dışına çıkarıldığını vurguladı. Bu iddialarına, Bilal’in yüklü miktarda para ile beraber İtalya’ya gittiğini de açıklayan Fuat Avni, Bilal Erdoğan’ın yurt dışına çıkarılması Feridun Siniroğlu tarafından sağlandığını belirtti.

İddialarına, Siniroğlu’nun bu görevi en güvendiği adamı olan Roma büyükelçisi, Aydın Sezgin’e devrettiği şeklinde devam ettiren, Fuat Avni, bu iddiaları ile gene çok konuşulacağa benziyor.

Bir diğer twitinde, Bilal Erdoğan’ın İtalya’ya silahlı korumalar eşliğinde giderken, ortaya pürüzlerin çıktığını, yaşanan bu sorunların sarayı karıştırdığını söyledi. Sarayda Bilal’in silahlı korumalar eşliğinde İtalya’ya girmesi için zorlu bir çalışma başlatıldığına dem vuran Fuat Avni, Milano başkonsolosluğuna atanan kişiler olduğu gerekçesiyle, korumaların silahlı şekilde girmesinin sağlandığı iddiasında bulundu.

 

Peki, böylesine derin iddialarda bulunan Fuat Avni kimdir?

 

Bu soruyu bugün neredeyse hiçbir kurum ya da kuruluş cevaplayamıyor. Gizemini koruyan Fuat Avni, belki de birden fazla kişi. Çünkü özellikle Ak parti çevresinde yayınladığı bilgiler, bir kişinin vakıf olabileceği türden sırlar değil, kim bilir belki de kim olduğunun ortaya çıkması bu yüzden bu kadar zordur. Ancak, sosyal medyada bu konuda öylesine uç fikirler atılıyor ki, geçtiğimiz günlerde, Oktay Vural’ın yaptığı açıklamada, Fuat Avni’nin Erdoğan olduğuna bile değinildi. Böylesine uç fikirler, bu konu hakkında dönmektedir.

 

Fuat Avni iddiaları gerçek mi?

 

Kesinliği tam net olarak ortaya konulmamış iddiaların gerçekliği hakkında ne yazık ki bir şey söyleyemeyiz. Bilal Erdoğan’ın yurt dışına çıktığını iddia ediyor, ancak bu iddiayı bugün doğrulayan bir kanal yok. Bunların sadece birer iddiadan ibaret olduğunu tekrar tekrar belirtelim. Nitekim, Fuat Avni, karakteri bir kişi bile olmayabilir. Söylediği birkaç şeyin tutmuş olması, sonrasında yanıltıcı söylemlerde bulunan bir kanal olmayacağı anlamına gelmez. Biz tarafsız habercilik anlayışımız gereği siz değerli okurlarımıza pek çokları tarafından bilinen Fuat Avni’nin ortaya attığı iddialardan bazılarını derledik, takdiri sizlere bırakıyoruz.