Türkiye'nin dört bir yanında bulunmakta olan belediye ile il özel idarelerinde binlerce personel istihdam etmektedir. Bu personellerin çok büyük bir bölümü taşeron kapsamında çalışmakta ve her sene sözleşmeleri yenilenmektedir. Sözleşmeler senelik olduğu için işçiler kadroya geçmeyi talep etmekte ve iş garantisi almayı istemekteydi. Sonunda bu işçilere de çok önemli haberler verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından belediye başkanlıklarında ve il özel idarelerinde istihdam eden taşeron işçilere çok önemli bir müjdeli haber verildi. Peki haberde neler söylendi?

SÜREKLİ İŞÇİ OLACAKLAR!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu yaptığı açıklamasında Merkezi yönetimde genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile sosyal güvenlik kurumlarında alt işveren işçisi olarak istihdam eden personellerin sürekli işçi kadrosuna alınacağını söyledi.

Buna göre bu işçilerin yıllık, iki yıllık ya da üç yıllık gibi sözleşmeleri olmayacak ve işçiler kamu kurumlarında sürekli işçi pozisyonunda istihdam edecektir. Yurt geneli binlerce kişiyi ilgilendiren bu haber büyük bir sevinç ile karşılandı. Yakında yeni düzenlemelerin yapılması bekleniyor.

TAŞERON YASASININ TÜM DETAYLARI BURADA