Belçika'da güvenlik güçleri bugün bir Şüpheli saldırganı vurarak yakaladı. Yakalanan saldırganın üzerindeki çantada bir çok patlayıcı olduğu öğrenildi.
Belçika'nın başkenti Brüksel'i kana bulayan saldırıların ardından Schaerbeek semtinde büyük bir polis operasyonu düzenlendi. Baskında üst üste patlama sesleri duyuldu. Patlayıcı dolu çanta taşıyan bir kişinin polis tarafından bacağından vurularak gözaltına alındığı açıklandı.

Belçika basını, hafif şekilde yaralanan şüphelinin, Brüksel'deki bombalı saldırılarla bağlantılı olduğunu bildirdi.

Tramvay durağındaki şüphelinin, polisin talimatlarına uymadığı için vurulduğu bildirildi.


Bacağından vurulan şüpheli, polis tarafından böyle götürüldü.

BOMBALAR KONTROLLÜ ŞEKİLDE PATLATILDI

Bölgede üç patlama sesi duyuldu. Bomba imha uzmanı ekiplerinin de ulaştığı bölge, güvenlik kordonuna alınmıştı.

Schaerbeek Belediye Başkanı Bernard Clerfayt, patlama seslerinin, bombaların kontrollü şekilde infilak ettirimesi sonucunda çıktığını açıkladı.

50 POLİS

Düzenlenen terör operasyonuna 50 polisin katıldığı açıklandı.

Schaerbeek, Brüksel'i kana bulayan intihar bombacılarının saklandığı semt olarak biliniyor.


FRANSA'DAKİ SALDIRI PLANIYLA DA BAĞLANTILI

Polis operasyonunun, Fransa'da düzenlenmesi planlanan ancak son anda önlenen bir saldırıya ilişkin gerçekleştirildiği bildirildi.

Savcılık, söz konusu saldırı planıyla ilgili Brüksel genelinde yapılan operasyonlarda, Schaerbeek'teki şüpheli dahil, üç kişinin gözaltına alındığını açıkladı. 

Fransa'da dün yapılan bir baskında, terör saldırısı hazırlığında olduğu belirtilen Reda Kriket adlı bir Fransız'ın yakalandığı açıklanmıştı. 34 yaşındaki Kriket'in evinde yapılan aramada patlayıcı madde ele geçirilmişti.