Ülkemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan il valilikleri tarafından yayımlanan ilanlar doğrultusunda çok sayıda bekçi alımları gerçekleştirilmektedir. Bekçiler bulundukları mahalle hangi amirliğin sorumluğundaysa Emniyet Genel Müdürlüğü ya da Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

İşin Olsa ekibimize bekçilerin görevleri nedir, bekçiler ne iş yapar, bekçi kıyafetleri nedir gibi sorular sıklıkla geldiği için sizlere bu özel içeriği üretiyoruz. Peki bekçiler Türkiye geneli hangi görevlere katılır, bekçilerin görevleri nedir bu soruların yanıtlarını sizler için açıklıyoruz. Tüm detayları haberimiz aracılığı ile öğrenebilirsiniz.

BEKÇİ GÖREVLERİ NEDİR?

Bekçiler ne iş yapar, bekçi görevleri nedir? Buna göre bekçiler bağlı oldukları mahalle sakinlerine zor durumlarda yardım etmek, mahalledeki engellilere yardımcı olmak, taşkınlık çıkaran kişileri olay yerinden uzaklaştırmak, hırsızlık vb. gibi olaylarda ilk müdahaleyi gerçekleştirmek, her hangi bir kişinin canına ya da malına saldıracak kişileri engellemek, suç işleyen kişileri yakalamak, delillerin kaybolmaması için gereken tedbirleri almak, vazife süresi içinde şüphelendiği ya da duyduğu şüpheli olayları kolluk kuvvetlerine bildirmek, trafiğe mani olan araçları uyarmak, uyuşturucu satışının yapıldığı fuhuşun gerçekleştirildiği ya da yasa dışı yerlerin tespiti durumlarını kolluk kuvvetlerine bildirmek bekçilerin görevleridir.

BEKÇİ HANGİ KIYAFETLERİ GİYER?

Bekçiler görevleri boyunca belirlenmiş olan kahverengi ve açık kahverengi elbiseleri giymektedir. Bazı sitelerde yer alan bekçilerin serbest kıyafet ile görev yaptığı haberlerine lütfen itibar etmeyiniz. Bekçiler yurt geneli bağlı olduğu mahallelerde kendilerine verilmiş olan kıyafetleri giymekte ve üniformalı olarak görevlerini gerçekleştirmektedir.