Emniyet Genel Müdürlüğüne tahsis edilmiş olan bekçi pozisyon için personel alımları gerçekleştirilmektedir. Bekçi daha önce kamuda görev yapmaktaydı ve daha sonrasında bekçi kadroları kaldırılarak polis alımları yapıldı.. Ancak bekçi pozisyonun ihtiyaç duyulduğu öğrenildiği için Emniyet Genel Müdürlüğü tekrar bekçi alımları yapmaya başladı.

Buna göre bekçi alımları aralıklarla yapılmaya devam etmekteyken en yakın süre içerisinde 7 bin kişilik bekçi alımları daha yapılacak. Peki Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edecek olan bekçi kıyafetleri nasıldır? Bekçiler ne görev yapar ve bekçi maaşları ne kadar?

BEKÇİ GÖREVLERİ NEDİR

Çarşı ve mahalle bekçilerinin görevleri genel olarak polis görevi gibidir. Bekçiler sorumlu oldukları çarşı ya da mahallelerde görev yapmakta ve görevleri bu mahallenin huzurunu kaçıracak olayları engellemeye çalışmaktır. Kısaca halkın içerisinde barınan bekçilerin görevi halkın huzurunu sağlamaktır.

BEKÇİ KIYAFETLERİ

Bekçi pozisyonu için sosyal medya da pek çok kişi bu personellerin sivil olduğunu belirtmektedir. Ancak bekçiler sivil gezmemektedir. Polis kıyafetinin benzeri ve kahve renkli olan bir resmi elbise giyen bekçiler çarşı ve mahallelerde bu şekilde dolaşmaktadır.

BEKÇİ MAAŞLARI NE KADAR

Emniyet Genel Müdürlüğünde istihdam eden ve bekçi olmak isteyen adayların merak ettiği sorulardan bir taneside bekçi maaşlarının ne kadar olduğudur. Bekçi pozisyonunda ki personeller genel olarak 2 bin 700 liradan başlayan maaşlar almaktadır ve bu maaşlar görev yerleri, hizmet sürelerine göre değişmektedir.

BEKÇİ ALIM VE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ